Lövbiffsgryta

Ingredients

 • 800 g lövbiff
 • 1 gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1/2 msk paprikapulver
 • 8 dl vatten
 • 2 msk fond
 • 2 msk tomatpuré
 • 1/2 msk kinesisk soya
 • 1/2 msk chilisås
 • 1 tsk dijonsenap
 • 1 msk svartvinbärsgele
 • 1 tsk sambal oelek
 • maizenaredning
 • ev grädde

Instructions

Strimla lövbiffen ganska fint. Finhacka löken och vitlöken.
Hetta upp en djup kastrull/panna och fräs löken, vitlöken och biffen tills de fått fin färg. Krydda med paprikapulver eller lite chilipulver om du vill ha mer smak. Rör ner tomatpuré, dijonsenap, fond, soya, chilisås och sambal oelek. Rör om, tillsätt vattnet och låt sjuda med lock på svag värme i 3-4 timmar. Kokar vattnet bort så tillsätt lite vatten allt eftersom. Smaka sist av med lite svartvinbärsgelé. Rör ner lite grädde om du vill ha grytan lenare i smaken. Red av med lite maizena, sjud ett par minuter och servera.
Serveras med ris & sallad.
http://www.marzeminos.com/?p=30